نقشه برداری و مانیتورینگ
در سال های اخیر, مانیتورینگ توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. این برنامه در خصوص مناطق جنگلی جهان و نواحی گرمسیری از اهمیت بیشتری برخوردار است. جنگل زدایی 30 درصد از کربنی که به محیط بیرون منتشر می شود را تشکیل می دهد. در نقشه برداری و مانیتورینگ پتانسیل ماهواره ها برسی می گردد یک نما و تصویر کلی از رویکردها اراده می شود.
برداشت های اخیر در زمینه نقشه برداری و مانیتورینگ نشان می دهد که نقشه برداری بدون استفاده از تصاویر ماهواره ای کافی نمی باشد. استفاده از این تصاویر, نقشه منسجم تری از agb فراهم می آورد.
انواع فعالیتها و طرحهای نقشه برداری
نقشه برداری زمینی، زیر زمینی، هیدروگرافی، نظامی، ثبتی، شهری و… انواع زمینههای نقشهبرداری هستند.
کاربردهای نقشه برداری زمینی: پیاده کردن طرحهایی همچون کانال کشی، راه و راه آهن و از انواع آن به پیاده کردن طرحهایی مثل تونل و معادن صنعتی میتوتن اشاره کرد
کاربردهای نقشه برداری هیدروگرافی: اگر بخواهید موقعیت و عمق یک دریا، دریاچه، رودخانه و… را محاسبه کنید، قطعا باید از نقشه برداری هیدروگرافی بهره ببرید. با استفاده از چنین نقشههایی میتوان محل عبور لولههای نفت و گاز را مشخص کرد . اسکلههای جدید ایجاد کرد و موقعیت کشتیها و زیردریاییها را مورد برسی قرار داد.
کاربردهای نقشه برداری ثبتی: جهت تعیین مساحت اراضی و متراژ آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
نقشه برداری شهری و کاربردهای آن: اگر به دنبال اجرای طرحهای تفصیلی و جامع در شهرها و روستاها هستید! نقشه برداری شهری به شما در این زمینه کمک شایانی خواهد کرد.
منظور از مانیتورینگ چیست و اهمیت آن در نقشه برداری
در سالهای گذشته با پیشترفت علم و تکنولوژی نیاز به کنترل کنندههای مدرن بیشتر به چشم میخورد. زمانی پای کنترلکنندههای منطقی به عرصه صنعت باز شد که بسیاری متوجه شدند سیستمهایی همچون نویز، خطایابی و تابلوهای کنترلی با صرف و هزینههای بالا و در عین حال زمانگیر شدن آن همراه است.
درسال ۱۹۶۰ حجم و نویز را بر طرف ساختند و سپس روی مشکل خطایابی آن تمرکز کردند. برنامه ریزی مجدد سیستمها به همراه بازرسی از وضعیت لحظهای آنها کمک کرد تا در سال ۱۹۷۵ سیستمهایی با نام مانیتورینگ پا به عرصه بگذارند. امروزه مانیتورینگ جایگاه ویژهای دارد و در کنار سایر سیستمهای کنترلی مورد استفاده قرار میگیرد.
اهمیت مانیتورینگ
امروزه از مانیتورینگ در صنایعی همچون پتروشیمی، صنایع شیمیایی، تولید انرژی، خودروسازی و غذایی استفاده میگردد. به گونهای که بدون وجود مانیتورینگ از ادامه کار باز خواهند ماند.
تاریخچه مانیتورینگ
نقشه ها برای مدت طولانی به فعالیت های مدیریت و نظارت بر پلتفرم های فناوری اطلاعات مرتبط بوده اند. سالها پیش، زمانی که هیچ ابزاری برای تولید دید گرافیکی که ما نقشه مینامیم وجود نداشت.
اسناد دستگاهی که پلتفرم را تشکیل میداد معمولاً در جداول و نمودارهایی که وجود اجزا، ویژگیها و روابط آنها ثبت میشد، ارائه میشد. سپس ابزارهایی برای تسهیل ایجاد نمودارها و نقشه های شبکه توسعه یافت. این ابزارها بسیار مفید بودند، اما اکتشافات خودکار انجام نمی دادند، بنابراین تمام اطلاعات باید به صورت دستی وارد می شد. حتی امروزه ابزارهایی مانند Microsoft Visio همچنان در استفاده مکرر هستند.
سپس ابزارهای مدیریت شبکه امکانات کشف خودکار منابع را معرفی کردند، همچنین امکانات ویرایش پیچیده ای را برای نقشه های حاصل ارائه کردند.همچنین ابزارهای تخصصی در زمینه هوش تجاری و تجسم داده ها نیز قابل ذکر است که علاوه بر نقشه ها از ابزارهای دیگری مانند نمودار، نمودار و اینفوگرافیک استفاده می کنند. ابزارهایی مانند Tableau، Qlik و Carto از جمله در این زمینه محبوب هستند.
نقشهها و ابزارهای نظارتی در مورد نقشه ها در ابزارهای نظارتی عمومی مانند Pandora FMS می توان گفت که یکی از امکانات اساسی این ابزارها هستند.نقشه ها برای پشتیبانی و تسهیل کار تحلیلگران و مدیرانی وجود دارند که از ابزارهای نظارتی برای فعالیت های نظارت روزانه و در پروژه های بهینه سازی استفاده می کنند.
در واقع فرض بر این است که هر ابزار نظارتی باید شامل امکان نقشه برداری شبکه باشد و حداقل امکانات ویرایش را ارائه دهد.از سوی دیگر، شنیدن مزایای ارائه شده توسط انواع دیگر نقشهها نیز مربوط به نظارت است، مانند نقشههای به اصطلاح وابستگی برنامه یا نقشههای حرارتی برای شبکههای بیسیم.
جمع بندی:
همانطور که در این مقاله برسی کردید؛ مانیتورینگ یک سیستم کنترل کننده منطقی است که نقش مهمی در صنایع مختلف دارد. طرحها و زمینههای نقشه برداری شامل زمینی، زیرزمینی، هیپوگرافی و… میشود. میتوان ادعا کرد بدون مانیتورینگ بسیاری از کارخانههای وابسته دچار مشکل میشوند و این اهمیت مانیتورینگ را به خوبی نشان میدهد.
امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و پاسخ پرسشهای خود را در زمینه نقشه برداری و مانیتورینگ به دست آورده باشید.
همچنین بخوانید: پدیده قوس زدگی در پایدارسازی گود
درج دیدگاه