روش سپرکوبی چگونه انجام میشود؟
یکی دیگر از روشهای گودبرداری و پایدارسازی گودهای عمیق، استفاده از سپرکوبی میباشد. در این روش پایدارسازی گود، ابتدا در طرفین گود سپرهایی را میکوبیم و سپس خاکبرداری را شروع میکنیم. در این روش صفحات فلزی Sheet Pile داخل خاک و جداره گود توسط چکش پنوماتیک و با استفاده از لرزش کوبیده می شوند و با انواع اتصالات بین خود به یکدیگر متصل شده و یک جداره پیوسته را تشکیل می دهند.
وقتی خاکبرداری به حد کافی رسید، به جهت پایدارسازی گود، در کمرکش سپرها و بر روی آنها، تیرهای پشت بند افقی را نصب می کنیم. سپس قیدهای فشاری قائم (struts) را در جهت عمود بر صفحه ی سپرها به این پشت بندهای افقی وصل می کنیم. سپرها و پشت بندها و قیدهای فشاری برای پایدارسازی گود در عرضهای کم و خاکهای غیر سست، معمولاً از نوع چوبی است ولی در پایدارسازی گود با عرضهای بیشتر و خاکهای سست تر استفاده از سپرها و پشت بندها و قیدهای فشاری فلزی اجتناب ناپذیر است.
بر خلاف دیوارهای حائل وزنی که با وزن خود و خاک اطراف در مقابل نیروهای رانشی مقاومت می کنند سپرها با عکس العمل برشی و به کمک نیروهای ناشی از فشار مقاوم خاک، نیروهای مهاربندی در پشت و با تیرکها در جلو در مقابل نیروهای رانش خاک مقاومت می کنند. سپرهای فولادی قادر به تحمل نیروهای خمشی قابل توجهی بوده و بعلاوه هنگام کوبیدن از سهولت اجرایی مناسبتری برخوردار است.
بیشترین کاربرد پایدارسازی سپرها و یا شمع های ورقهای را می توان در حائل سازیهای موقت و کارهای دریایی و دیوارسازیهای کنار ساحل نام برد.
مزایای روش سپرکوبی
1- سرعت اجرای کار پایدارسازی گود بسیار زیاد است.
2- درجه ی ایمنی کار پایدارسازی گود بسیار زیاد است.
3-برای اجرای کانالها، به ویژه با طولهای زیاد، بسیار مناسب است.
معایب روش سپر کوبی
1- ردر این روش پایدارسازی گود به دستگاههای سپرکوبی، که به هر حال یک دستگاه ویژه است، نیاز است.
2- این روش پایدارسازی گود به نیروهای با تخصص بالاتر، نسبت به روشهای سادهتر، نیاز دارد.
3- دستگاههای پادارسازگود سپرکوب به جای کافی برای اجرای کار نیاز دارند.
4- این روش پایدارسازی گود برای عرضهای کم مناسبتر است.
همچنین بخوانید: معایب سازه نگهبان خرپایی چیست؟
درج دیدگاه